Quins bolets cultivem?
Xiitake
(bolet de roure)

(Lentinula edodes)
Disponibilitat: tot l’any
Ens referim al segon bolet més consumit al món després del xampinyó blanc o de París. Bolet molt apreciat a la Xina i al Japó, d’on és originari, però que s’ha estès a terres occidentals en les darreres dècades. De color marronós, és carnós i la textura recorda a la d’un tall de carn. Té un gust especial molt característic que rep el nom d’umami. Conté múltiples propietats terapèutiques (+ info).
Característiques nutricionals:
- Proteïnes
- Conté tots els
aminoàcids essencials. - Ferro, calci i zinc.
- Vitamines del grup B
(contingut de vitamina B12) - Vitamina E
- Provitamina D
- Àcids grassos instaturats
- Polisacàrids (lentinià)
Gírgola

(Pleurotus ostreatus)
Disponibilitat: tot l’any
El tercer bolet més cultivat i consumit al món. Bolet comestible de carn blanca, de fora presenta uns colors que van del gris al marró. Presenta un peu gairebé inexistent, de forma semblant a una ostra i que pot arribar a unes dimensions de 25 cm de diàmetre.
Característiques nutricionals:
- Proteïnes
- Zinc
- Vitamines del grup B
- Vitamina D
Xampinyó Portobello

(Agaricus brunnescens)
Disponibilitat: tot l’any
Xampinyó cosí-germà de l’arxiconegut xampinyó blanc (Agaricus bisporus), presenta un aspecte molt semblant al primer si bé el barret és més pla; té un color marró clar que li confereix una presència delicada. De carn blanca i ferma, desprén una aroma i gust més dolç i profund que el xampinyó de París. Pot consumir-se cru o cuinat.
Característiques nutricionals:
- Potassi
- Seleni
- Vitamines del grup B
(B1, B2, B3 i àcid fòlic) - Vitamina E
- Quitina (fibra insoluble)ot

INTRODUCCIÓ DEL SUBSTRAT

FRUCTIFICACIÓ

BOLET A PUNT PER COLLIR

COLLITA

PREPARACIÓ DE COMANDES

REPARTIMENT
Per què els cultivem?
Conreem bolets perquè ens agrada, perquè pocs pagesos ho fan, perquè són us éssers màgics de mil formes, colors i aromes. Perquè són un aliment ric en proteïnes i fibra, baixos en calories, plens de minerals i vitamines. Ells ens connecten amb la història natural llunyana de la qual provenim els humans. Els conreem per millorar la teva salut i la del conjunt del Planeta. Perquè ens aporten intel·ligència i solucions quan els escoltem en silenci.
Com els cultivem?
Produïm bolets de manera respectuosa i conscient amb l’entorn i les persones. Seguim els principis de l’agricultura ecològica, de manera que utilitzem substrats orgànics no tractats i evitem els insectides i fungicides químics. Per nosaltres és tant important produir uns bolets gustosos com que siguin sans i per tant lliures de residus. En aquests moment estem inscrits al CCPAE i properament esperem tenir el certificat ecològic de la producció.
La proximitat també és un valor en el qual creiem i hi apostem fermament. Per això, treballem sempre que ens és possible amb proveïdors i fungicultors de proximitat. Creiem en la cooperació d’igual a igual i la col·laboració amb les nostres companyes i companys de sector. Les nostres relacions comercials es basen en la confiança, el respecte i la professionalitat.
En moments en què no disposem de suficients bolets de producció pròpia, posem a disposició dels nostres clients bolets productors de confiança, que disposen sempre d’aval ecològic.

On els cultivem?
Des de l’any 2020 cultivem els nostres bolets a Olot, en unes instal·lacions climatitzades dissenyades per produir bolets al llarg de tot l’any.
Disposem d’altres bolets sota comanda prèvia, com ara
xampinyó blanc, gírgola de card i també bolet silvestre de temporada
(rovelló, pinetell, camagroc, trompeta de la mort…).
Consulta’ns la disponibilitat